餐厅环境、食物摆盘都很精致高质,我选择咗吧枱座位可以望住师傅准备食物,真正嘅又有得睇有得食^包厢房间很受欢迎,很早被全数预订🪄金丼- 月见海胆三文鱼拖罗蓉属于餐厅招牌丼饭,铺满海量三文鱼籽加上拖罗蓉、海胆一层一层叠加上去,金黄色鲜蛋黄,所有食物一口食真系有爆丼效果😎非常吸引,而海胆拖罗蓉软绵鲜甜,每个层次都好丰富🪄金糖盒(蟹肉三文鱼籽)以玻璃罩盖著上枱好有fine dine 感觉,脆饼底下托著日式豆腐系棉花糖,甜甜地加埋蟹肉三文鱼籽一齐食好特别🪄金龙珠海胆吞拿鱼蓉卷又系招牌之一😎金龙珠海胆吞拿鱼蓉卷用自家腌制酱油渍蛋黄,加海胆、吞拿鱼蓉、青瓜🥒等颜色好看,好睇又好食🪄串烧自家制鸡皮虾 、厚烧牛舌心 、严选松板猪(颈)、安格斯牛肋肉,每一款串烧都烧到香脆多汁,个人推介自家制鸡皮虾,用鸡皮包住大虾,虾身爽弹配鸡皮脆香🪄战神锅兵库县生蚝锅 追加A4鹿儿岛和牛(2块)生蚝🦪份量好多,令我谂起上次喺东京食到一样咁正嘅生蚝,整体鲜甜滑嫩,另外再追加A4和牛,色泽粉嫩布满油花,入口即化有肉香,仲有野菜、薯粉、年糕福袋、菇类🪄 木村饮料 - 完熟水蜜桃汽水木村饮料 -静冈柑橘汽水另外仲叫咗两支来自日本

^包厢房间很受欢迎,很早被全数预订

🪄金丼- 月见海胆三文鱼拖罗蓉

🪄金糖盒(蟹肉三文鱼籽)

🪄金龙珠海胆吞拿鱼蓉卷

🪄串烧

🪄战神锅兵库县生蚝锅 追加A4鹿儿岛和牛(2块)

🪄 木村饮料 - 完熟水蜜桃汽水
木村饮料 -静冈柑橘汽水
另外仲叫咗两支来自日本嘅汽水,水蜜桃非常推介,唔会太甜配串烧一流😎

🚩金酒屋
荔枝角长沙湾道909号地舖 @kinzakaya.hk

#addifoodie #addifoodie茘枝角
#茘枝角美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkig#hkg #foodie #香港餐厅推介 #香港餐厅 #foodstagram #香港美食#吃货 #香港美食指南 #荔枝角美食推介 打卡热点#打卡 #香港小店
#荔枝角 #荔枝角餐厅#荔枝角美食 #日式串烧 #日式居酒屋 #荔枝角居酒屋 #情侣好去处 #聚会好去处 #串烧 #寿司 #刺身#海胆 #和牛 #定食#生蚝
2025-01-16