2022-11-14 15 浏览
今次我哋嘅外卖以whatsapp落单非常方便👍,当然一般嘅外卖平台都可以落单,Freshlane提取点取餐亦都非常便利,今次叫左两盒沙嗲便当👇🍱星加坡西班牙黑毛猪沙嗲便当$98用上西班牙黑毛猪,有四串黑毛猪沙嗲,一人份量非常足够,食落有赵头,微微焦㶶,好惹味🍱星加坡杂锦沙嗲便当$98杂锦沙嗲同样有四串,有猪肉、鸡肉及牛肉,猪肉有赵头;牛肉唔会好淋之余亦有口感,浓香嘅沙嗲味唔会掩盖到牛肉嘅本味;鸡肉唔会嚡身,通常鸡肉会比较淡身,但系呢度鸡肉做左个底味都几浓厚,配埋沙嗲酱食…嘢味😋两盒便当里面同样有炒饭🍚及两款沙律🥗🥗🍚香葱杂豆鸡蛋炒饭粒粒爽口分明,炒得唔油腻,味道适中,浓香串烧配炒饭非常合拍🥗薯仔沙律内有红菜头、红腰豆、三角豆及洋葱,选料新鲜🥗生菜沙律上有豆苗、萝卜丝、木瓜、南瓜、青瓜及车厘茄,沙律汁酸酸地清爽醒胃,所以食咁香浓嘅沙嗲都唔会觉得好腻食一口沙嗲串,扒一啖炒饭,再配以沙律,成个便当都好平衡😆鱼坚总评性价比 4👍(以5👍为满分)

🍱星加坡西班牙黑毛猪沙嗲便当$98

🍱星加坡杂锦沙嗲便当$98

两盒便当里面同样有炒饭🍚及两款沙律🥗🥗

🥗薯仔沙律内有红菜头、红腰豆、三角豆及洋葱,选料新鲜

食一口沙嗲串,扒一啖炒饭,再配以沙律,成个便当都好平衡😆

鱼坚总评
性价比 4👍
(以5👍为满分)

外卖自取