2024-03-07
永共尝系Bar Pacific嘅合作店,夜晚经过你可能唔认得佢,因为佢朝早系社企cafe,夜晚就变翻酒吧🎇佢地好支持联合国永续发展目标,例如帮年青咖啡师创业同家庭主妇创造收入来源、宣传环保意识、回收咖啡渣,定期举办各种工作坊✨就算食饭都可以有选择,帮到地球社区🌱—— 慢煮纽西兰牛柳 $118 依个价钱食到慢煮牛柳真系几抵,粉嫩柔软,锁住肉汁,配红酒洋葱汁好夹。每份仲连薯蓉及白汁蘑菇长通粉,份量十足—— 慢煮美国猪柳 $108 猪柳厚切得黎咬薄都系好淋,香草调味带出肉香,特别钟意个白酒橙汁酱,橙嘅果香减低猪柳本身嘅饱滞感。除左薯蓉,仲试咗即将推出嘅南瓜蟹肉意粉,超多蟹肉,南瓜汁好creamy!!!!—— 元素咖啡 原|赤 $60 元素咖啡系依间餐厅嘅特色咖啡!由健康角度出发,选择合适嘅咖啡豆组合,我依款就有助降血脂😎味道上偏柔和,好易入口,酸度适中微涩—— Nut Latte $58奶味香浓绵密,口感醇厚,伴随坚果香味同饮埋面上啲坚果碎,好饮!💫💫 消费三次可获得环保文青咖啡杯,由 35%的咖啡渣及谷物制成,BPA Free ,遇热都唔会产生有害气体🌱🌟推荐指数:8/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
—— 慢煮纽西兰牛柳 $118
—— Nut Latte $58
Nut Latte
🌟推荐指数:8/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍 永共尝 (西营盘)
德辅道西60-64号西城六十地舖