2019-09-05
十分低调的小店,门口连舖名招版都无,十分容易会错过。平日lunch hour黎食,本身打电话黎订座,但店员回覆话只接受walk-in,无得订位。餐厅不大,大致有十几多位左右,入座时有两枱客人。餐厅只有4种鱼生饭可选择,梅、竹、松同特上,适合有选择困难症的人,应该好快拣到,我地拣梅同松。梅有9种鱼生,而松就多咗蟹肉。落完单待应好快就上咗前菜,麻酱油甘鱼,待应提我地要留一块整茶渍饭,但我地无理到照食晒😂油甘鱼正常,无咩特别。重头戏鱼生饭,用料十足,梅已经好足料,泻出黎咁济。因为佢将将鱼生变成鱼蓉,所以已经分唔到系咩鱼,但系无影响到味道,食落十分鲜甜。二食整手卷,几得意有得自己整手卷。三食茶渍饭,最后可以叫待应帮手加鱼汤,个鱼汤好香,食落好浓味但又唔会抢走鱼生的鲜味,好食👍🏻