2024-11-09
今次晚餐同朋友约咗嚟呢度食,都几好~有得散叫,Set就丰富啲,所以我哋嗌咗两个Dinner Sets前菜**巴拿马凯撒沙律** 谂住叫啲菜食,所以前菜拣咗沙律。比想像中大碟,好多菜,沙律入面仲有巴拿马火腿,衬埋啲菜咁食令整体口感更加丰富。**牛舌** 呢个系朋友拣嘅前菜,牛舌滑嫩,因为有蒜所以好香。煮得啱啱好,肉质鲜美主菜**带子蟹肉芦笋罗勒忌廉汁意粉** 呢道意粉嘅带子好好味佢嘅鲜味配上忌廉汁,食落唔太腻,意粉都唔会煮到一旧旧黐立立**BBQ 猪肋骨配薯仔** 猪肋骨嘅烧烤酱汁香浓,一上吓亲,咁大份嘅但唔系轻松就可以脱骨个种。搭配我最钟意嘅金黄薯条,食落非常满足,令人忍唔住一口接一口。**是日餐汤+法包** 差啲唔记得写埋呢个跟餐嘅汤,汤好浓郁,汤底鲜美,配上香脆嘅法包,块蒜蓉包超香脆可口!一啖入口即发出脆脆嘅声音**餐饮** 是日果汁系石榴汁,虽然系朋友嘅,我都有饮两啖,果汁清新可口,饮落有完美嘅解腻效果,令成餐饭更加圆满。**热红枣蜜** 我饮嘅呢个热红枣蜜甜度适中,温暖嘅饮品令人倍感舒适,作为晚餐嘅结尾非常合适。**甜品**朱古力雪糕整体而言,今次晚餐嘅菜式都系好
前菜
**餐饮**
**热红枣蜜**
**甜品**
朱古力雪糕
整体而言,今次晚餐嘅菜式都系好食的!