话说葵广好多小食店卖川味捞面,但有日loop ig见到呢间小食店竟然系葵广卖真材实料汤面?!趁假期同个扫开街嘅朋友特登去trytry🤪老细见我地拣紧食咩,同我地倾计有讲个汤底系用鱼熬足6个钟,又估唔到一间小店咁有心机wor!-宇治鲷鱼浓汤粉丝🐟 $50热辣辣熬左咁多个钟嘅鱼汤底饮落好c服🥹个汤有d奶香,加左辣酱味道有d似喇沙汤,至于上面铺住嘅大大块鲷鱼片,唔鞋但又唔会滑到散晒冇质感,啱啱好👍🏻佢微微地辣得黎又一d都唔会油,食得出系有用心研究过👍🏻-宇治樱花虾·虾浓汤粉丝🦐 $55上面几只虾好饱满弹牙,虾肉新鲜唔会霉,而且啖啖都有樱花虾同豆腐,粉丝索晒汤汁好jenggg♨️😭-宇治酸辣酱凉拌鱼皮🐟 $50佢个酸辣酱研发左好多年,个鱼皮系食过咁多间最大块,口感够脆,大大块摆落口好正🥹食到里面有蒜头、指天椒、菜脯、番茄、酸菜等配料,唔会辣到好辛苦,好开胃!👅-宇治樱花虾凉拌海蜇🪼 $35呢个味道相对冇咁浓味,海蜇爽口中带点滑溜,捞埋d酱同樱花虾🦐,酸甜开胃又有d脆脆地嘅樱花虾口感。
宇治鲷鱼浓汤粉丝🐟 $50
热辣辣熬左咁多个钟嘅鱼汤底饮落好c服🥹
个汤有d奶香,加左辣酱味道有d似喇沙汤,
至于上面铺住嘅大大块鲷鱼片,
唔鞋但又唔会滑到散晒冇质感,啱啱好👍🏻
佢微微地辣得黎又一d都唔会油,食得出系有用心研究过👍🏻

宇治樱花虾·虾浓汤粉丝🦐 $55
上面几只虾好饱满弹牙,虾肉新鲜唔会霉,
而且啖啖都有樱花虾同豆腐,
粉丝索晒汤汁好jenggg♨️😭

宇治酸辣酱凉拌鱼皮🐟 $50