2020-03-15
今次黎到葵涌食隐世汉堡包🍔,之前仲系一间铺头仔已经开始出名,装修后吸引好多人慕名而来,而变得更加出名,住系附近嘅人对于呢间店绝对唔会陌生,加上有多个YouTuber系装修前已经成日帮衬加持,装修后更加有香港人气YouTuber 大J(Jason)拍片介绍过,究竟依间汉堡包系咪真系咁好食呢?🤔我叫左黑松露芝士牛堡($45)+$13套餐(薯条+ 罐装可乐),屋企人叫咗经典牛堡($27)+$13套餐(薯条+ 罐装可乐)。未讲食物之前,依间店真系好多好多人去食,点解咁讲,本身我哋系2019最尾𠮶日去食,但系个日多人到不得了(看上图),至少要等成个几两个钟去排,之后个几日去又因为太迟而卖晒,食咗几次白果今次终于可以食到了⋯⋯—————呢间野其实都几偏僻,真系够晒隐世😅,搭地铁嘅话最近就葵兴站,不过都要行3个字先到,A出口过马路就见到许大同学校跟住一路向前行,到时真系唔识先再问人啦⋯⋯—————呢间系先买后拎,好在买完有部机提示你野食几时到,可以揾定位坐喺度慢慢等,前后加加埋埋都等左差唔多成半粒钟先有得食,不过好食嘅嘢不嬲都要付出时间等咖啦⋯⋯黑松露芝士牛堡($45),💰价钱算平,不过系依区周围黎
—————
黑松露芝士牛堡($45),💰价钱算平,不过系依区周围黎讲就中等喇💸,周围店铺都系做街坊生意,你周围行吓会揾到好多抵食嘅嘢。翻返嚟呢度先,卖相正正常常,起码见到啲嘢食唔会冻到一pat pat咁,啲黑松露睇见都流晒口水🤤多到就嚟要漏出黎。试吓个味先,第一啖已经一口食到晒啲料,黑松露真系冇得输,加埋块邪恶芝士,成个牛堡简直无得顶!不过只黑松露似曾熟悉,好似我系葵广食寿司加嘅酱,个间仲要系可以自己无限添加,对比下依个汉堡包对我来讲就无乜太大惊喜喇,不过的确好食同埋所有野都好夹⋯⋯
试左啖经典牛堡($27),唯一嘅分别就系无左个黑松露同埋块芝士,太过干身,普通不过嘅汉堡包,胜在依个价钱黎讲抵食,$27就食到,不过始终无左块芝士汉堡包我就麻麻地,芝士系汉堡包真系不可或缺。
—————
薯条呢就粗身同硬身,茄汁个啲酱都系自己添加,呢只唔似M记个种软身嘅薯条,呢只我觉得好食啲⋯⋯
最尾我都唔知点解会拣咗罐装可乐,可能求其拣,有好多款嘢饮套餐都有包,有啲特别野饮当然要加$,拣罐装可乐嘅话记住买完自己雪柜攞,唔好似我地咁傻猪猪等以为佢哋比😅⋯⋯
简单来讲黑松露芝士牛堡本身系好出色,不过我食开个间寿司都系加类似呢只酱(可能迟啲会写个间寿司店嘅食评,大家期待下啦),所以对于我黎讲就无乜惊喜。屋企人叫嘅经典牛堡又平又抵食,不过差块芝士始终无咁好食,所以大家可以叫芝士牛堡,都系$31咋,又平又抵食又好食😋,$31食过Lunch至少唔会肉赤😉,加埋套餐都系$44。套餐除咗可以配薯条,仲有好多其他款比你拣,我就觉得汉堡包配薯条可乐就绝配同埋最经典。
推荐大家黎食呢间葵涌隐世汉包店,顺便支持下香港🇭🇰嘅小店,系依个时候更加要帮衬,外卖2个✌️Thx⋯⋯