舖头好近地铁站,而且个装修系屋邨入面可以话系一个好显眼同埋好特别嘅存在。朋友食过一次话佢啲意粉都唔错,咁啱接佢收工,所以就嚟咗呢到食嘢。‣ 龙虾浓汤蟹肉带子面 $198几钟意佢嘅龙虾浓汤汁,味道好浓厚,但系又唔会话好腻。而墨汁面条带有淡淡嘅海洋味,质感弹牙,成个搭配都好唔错。而蟹肉俾嘅份量都唔少,所食落去嘅时候觉得好满足。而带子有炙过,整体俾你感觉都系好under the sea。‣ 炸薯条配黑松露蛋黄酱 +$20薯条炸得金黄酥脆,最正一定系个黑松露蛋黄酱,呢个价钱呢个份量绝对冇得输。‣ 虾多士 +$20佢个多士炸得相当香口酥脆,而虾并非平时嘅虾胶,系放咗喺多士上面嘅虾仁,呢个虾多士都几得意。作为餐点小食觉得啱啱好,可以尝鲜又唔会嗌得太多食唔晒。‣ 香草牛油封门牛肉汁意粉 $196上枱嘅时候,店员就会帮手烧香嚿牛油佢,令到个封门牛肉更加香。牛肉肉质细嫩,加埋香草牛油真系一级棒。而牛肉汁令到成个意粉嘅味道相当之浓郁,同带子面啱啱好系一个对比,钟意食比较重口味啲啲嘅朋友应该会相当满意呢一个意粉,系相当至浓郁丰厚嘅味道。‣ 朱古力咖啡 $60甜苦交融真系永远系我嘅至爱,咖啡香味超浓郁,但系两

‣ 龙虾浓汤蟹肉带子面 $198

‣ 炸薯条配黑松露蛋黄酱 +$20

‣ 虾多士 +$20

‣ 香草牛油封门牛肉汁意粉 $196

‣ 朱古力咖啡 $60
甜苦交融真系永远系我嘅至爱,咖啡香味超浓郁,但系两边都唔会话好抢戏。两者相辅相成,浓郁得嚟个口感都好顺滑。面头仲有啲朱古力波波,增加返杯咖啡嘅口感,对我嚟讲就系一个甜品嘅存在,但系饮完都真系小心夜晚失眠。

‣ 青柠薄荷绿茶 $48
味道相当之清新,怕啲嘢食太过腻口嘅朋友可以嗌呢一杯,相当之清爽,而且又唔会好苦涩。虽然饮得出青柠嘅酸再加埋薄荷嘅凉爽,但系唔会太过刺激,值得一试。
  • 香草牛油封门牛肉汁意粉
  • 龙虾浓汤蟹肉带子面