🕯️店名*Brilliant Cooking #🕯️🔮地址*葵涌兴芳路208号葵芳汇2楼201号舖 🔮没有分店地区搜寻🔍🗾#pickyme_葵芳食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_西餐✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️➡️讲起葵芳 一定会念到去葵广扫街 但系都好少去葵芳食餐厅🤣➡️今次见到呢个都有几多好评 同埋睇落环境唔错 食物都好多选择 就黎试下拉😚➡️佢呢一间舖头都几大间架 台凳都系已沉色为主 枱与枱之间都分隔距离充足 唔会好焗促➡️食物方面 都有几多选择 有意粉 牛扒 烧鸡等 样样都好吸引➡️同埋我地点野食果阵 个侍应唔知系咪经理 全程都好有礼貌 不停都系唔该前唔该后😂➡️而且啲水如果要fill根本唔使叫人 平时喺出面要成日都举手叫搞到唔系几好意思 因为我系饮水狂人 但系呢一间 keep住系咁fill水 又几好啵😂而且d水无水喉味🙈 ✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️Set Dinner For Two $448🪄意大利牛肝菌忌廉汤 配餐包佢啲一个忌廉汤系随餐附送嘅 牛肝菌味几浓郁 而且汤上面画咗啲白色花纹几靓 餐包比想像中好食 平时𠮶啲都系好硬身 但系呢个都几松软🪄梦幻云霞呢一个菜式其实几特别 系为咗打卡而叫
🕯️店名*Brilliant Cooking #🕯️

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

Set Dinner For Two $448
🪄意大利牛肝菌忌廉汤 配餐包

🪄梦幻云霞
呢一个菜式其实几特别 系为咗打卡而叫 一上菜就系中间有啲干冰 店员会叫我哋准备手机影相 之后先至会淋水制造烟雾弥漫嘅感觉 果然同佢嘅名相对应 就好似云霞一样☺️佢呢一个菜式入面有三款 分别有:
阿拉斯加蟹肉薄弹蛋皮
其实佢就系用咗啲蛋皮包住碎咗嘅蟹肉 但系其实食落去完全食唔到蟹肉嘅感觉 反而有啲似他他酱 我觉得味道一般
日本刺身带子牛油果酥盒
上面有一嚿薄身啲嘅带子 然后有少量牛油果酱 酥饼比较腻身 而且唔够香口 一般般
烟三文鱼蟹籽球
佢嘅烟三文鱼其实冇乜调味 用蟹子包裹住 唔知自己食紧啲乜嘢😂
总括嚟讲我觉得呢三款其实都麻麻地 所以都唔需要叫

🪄鲜虾.樱花虾.鲜浓龙虾汁意大利饭
呢一个系必食😍佢个饭一上到嚟已经系好吸引 而且好足料 一个饭有四只大虾 而且香味浓郁 食落都几creamy 意大利饭入面会有啲野菌 增加口感😋😋

🪄炭烧美国顶级牛肩板腱肉10oz +$50
如果想加牛 就一定要加钱 一个算系比较平 如果想要肉眼扒 就要加150蚊 今次叫呢一个牛肩板腱肉 其实上到嚟都比较干身 切落去都唔算多用得 本身应该系叫咗五成熟 但系食落去似外面嘅肉系十成 里面系七成熟 味道一般 不过沙律菜好脆身同埋好多汁 唔会好似上一次食𠮶一间西餐甘苦😂

🪄柠檬柚子蜜
正常味道 未去到好特别

🪄三色酱香脆薯条 $85
呢一款薯条几出色㖞 薯条炸得好香脆 而且系长直薯条 配嘅三款酱分别系 黑松露酱 香辣酱 千岛酱🤗 香辣酱点过少少 都几辣😂 觉得黑松露酱系最好食

🪄香槟 跟餐叫小食送
本身都唔算成日饮酒 但系呢一只香槟都几苦 唔算易入口