2023-03-17
常常见到有人分享哩间隐匿于村内的Pasta Cafe🏡,装修以白色同木色为主,高楼底令空间感更足,简约嘅拱形门面好易认,系屋村里的一点小清新🌿,咁岩今日在葵芳有活动,就过嚟一探究竟👀。menu选择多元,意粉、三文治、烩饭、牛角窝夫,再加上饮品,实有一款岩你胃口🤩~而意粉🍝选择更是同坊间好唔同,款款都各具特色,睇相已经觉肚饿~▶️龙虾浓汤蟹肉带子面🍝好欣赏哩碟意粉用pasta soup嘅方法呈现,龙虾汤底浓郁非常,就咁饮都好好味。加上蟹肉已经撕碎,加上煎香嘅带子,铺满墨汁意粉面层,睇分量已经知道诚意满满。而意粉就弹牙且相当挂汤,将龙虾浓汤嘅鲜味发挥到极致,每一啖都系满满嘅汤汁。▶️三文鱼籽蟹肉柠檬忌廉汁意粉🍝超推荐~豪华柠檬忌廉汁意粉,讲真系第一次尝试哩个配搭,感觉新奇又特别!首先讲讲酱汁,用柠檬汁带出清新气息,谂吾到原来同柠檬同忌廉系咁match。而铺在面头嘅三文鱼籽同蟹肉绝对系回本位,蟹肉系原粒蟹肉粒,有好多粒,包你满足之余,三文鱼籽分量澎湃,真系吾系坊间一般意粉可比。▶️紫白配牛角酥窝夫🧇中意食甜品嘅我点可以错过哩个卖相精致嘅牛角窝夫,首先必赞竟然系个雪糕,泰式奶茶味,真系好惊喜~而牛角
▶️龙虾浓汤蟹肉带子面🍝
▶️三文鱼籽蟹肉柠檬忌廉汁意粉🍝
▶️紫白配牛角酥窝夫🧇
中意食甜品嘅我点可以错过哩个卖相精致嘅牛角窝夫,首先必赞竟然系个雪糕,泰式奶茶味,真系好惊喜~而牛角窝夫都搞搞新意思,上面系蓝莓同云尼拿cream,紫白配系视觉嘅享受~
▶️Latte☕️
上篇已经介绍过,奶泡绵密,拉花持久到任你影几耐都吾怕~