2021-11-07
大家有冇去过葵广天桥隔离嘅葵芳汇呢?原来𠮶度开咗间西餐厅Brilliant Cooking🤪搭䢂上到2楼 出䢂右手边就系 入面全部都系卡位 够哂私隐 完全望唔到隔离台嗌咩食🤣不过冷气开得有啲大 注意保暖 啲食物都比较容易吹到冻哂🥲-🥩炭烧美国肯琼香料”巨大厚切”猪扒配烧菠萝.杂菜沙律&烧汁 $145个名真系好长😂猪扒好大块 近中心位会更腍 但系感觉腍得有啲唔自然🤨个烧汁都比出面嘅淡 所以个意粉就算点咗汁一齐食 味道都相对淡🧐不过块菠萝就烧得好香好juicy😋旁边配菜都系沙律菜 不过就配咗胡麻酱 如果可以配下其他菜就好🤤例如西兰花或者椰菜花-🥗泰式烧香茅鸡扒.大虾.以色列红石榴&青瓜杂菜沙律 $128鸡扒同沙律系分开上 沙律我哋拣咗凯撒沙律酱 沙律菜青瓜食落都几爽脆☺️配埋个酱都好食 不过芝士落都有啲凶狠 遮晒成个沙律咁济😂啲大虾切到细细粒 不过都弹牙😬红石榴粒硬硬地 咬落就爆汁 好似食紧爆珠咁😆至于香茅鸡扒我哋一致都觉得好正😍鸡扒肉嫩 香茅味又重 色香味俱全~-另外我哋加咗$20升级做套餐 套餐包是日餐汤 餐包同餐饮😙我哋再另加$21叫咗杯梳打-🍲是日餐汤及餐包餐汤上面用忌廉画咗啲花纹
🍲是日餐汤及餐包
餐汤上面用忌廉画咗啲花纹 几靓几有心思😍睇颜色本身以为净系南瓜忌廉汤 点知原来有红萝卜喺入面😵唔钟意食红萝卜嘅我表示无法接受🤣餐包就系暖暖地嘅提子包 香得嚟几软熟👍🏻
🍹西柚柠檬梳打(跟餐) +$21
见食咗咁多扒 叫返杯梳打解下腻先 味道酸酸甜甜地几夹😋梳打又够爽 -
由于系新开 平日夜晚人流唔多 感觉都几啱同朋友食个饭☺️