2020-10-07 304 浏览
平时去葵芳多数去葵广扫街今次就去离葵芳地铁站5-10分钟路程嘅隐世日式小店食个lunch 😆小店店名叫山下见⛰听个名都知佢系黄店💛入面仲有d位贴咗memo😭系呢个时势已经好难得😢要支持虽然话黄店 但作为餐厅都要有质素先可以留住客人☺️山下见都唔会话令食客失望🤤我地2个人叫咗一个便当同一个刺身丼🌟原条鳗鱼便当 $88一嚟到哗咗一声😍真系原条嘅鳗鱼😍😍其他餐厅通常都系得一半 要原条就要另加加钱 呢到毫不吝啬 成条放系面饭底系珍珠米 配埋鳗鱼汁真系令人食到唔停口😭当然鳗鱼唔好expect系好靓𠮶种 但都弹牙唔会好淋~ 而且性价比不错😌便当有埋两款小食同面豉汤 感觉几丰富喔😆🌟三色刺身丼 $78三款刺身包括油甘鱼 三文鱼 同带子油甘鱼同三文鱼都好厚切😍但带子就有d细😂而且有啲薄不过三款刺生都好新鲜 油脂都平均推荐油甘鱼😍😍不过饭量有点少如果男仔食可能唔够饱😂🙈𠮶日晏就仲想叫寿司但店员话冇😭唔知系点解呢🤔不过小店服务好好 虽然得一个楼面waitress 但都好快手好好服务 不断帮我地加茶 值得一赚👍🏻💛
平时去葵芳多数去葵广扫街
小店店名叫山下见⛰