2016-08-30 304 浏览
今日同honey去时代广场睇戏, 之后去到11楼见到呢间专吃蒜既餐厅,看见门口有蒜头既摆设,对于不是太好蒜既我,都有种跃跃欲试既感觉,于是就去试试。餐厅内既装修布置,加上柔和既灯光,比人一种幽雅既感觉 ,我地坐在卡位很宽敞舒适,前后都有砖墙阻隔,私稳度提升 。店内有一系列酒柜存放唔同既酒。点餐时,我点左餐厅推介既MGF招牌意大利薄饼 - Garlic Snowing Pizza, 店员奉上将新鲜即磨芝士好像下雪般飘散落在pizza上,有如其名snowing ,pizza 内有新鲜虾肉、香甜菠萝,最滋味当然系炸蒜片,咬落去扑充满香脆蒜味,芝士十分香浓,薄饼都很脆口,整体上不油腻,好味道 蒜香忌廉汁蟹肉及龙虾肉意粉 -Crab & Lobster Pasta,d汁好香,龙虾肉都好鲜味,蟹肉条都很多,淡淡既蒜香不会抢走其风头。饮品点左杯鲜露丝玛莉冰茶 - Fresh Rosemary Iced Tea,柠檬茶得来带有淡淡香草味,so fresh ,而Honey 点左Stella Draft 易入口且够冰凉 MFG特色蒜蓉包塔- Garlic Bread Tower 系餐厅必吃食
餐厅内既装修布置,加上柔和既灯光,比人一种幽雅既感觉
,我地坐在卡位很宽敞舒适,前后都有砖墙阻隔,私稳度提升
。店内有一系列酒柜存放唔同既酒。
蒜香忌廉汁蟹肉及龙虾肉意粉
MFG特色蒜蓉包塔- Garlic Bread Tower 系餐厅必吃食物,钟意吃蒜蓉包既人,大大推荐。

店员奉试几顶端既蒜蓉压下,再平放分切细份,准备吃时,已经蒜香朴鼻,再食入口,热腾腾既

蒜香,极之香浓,平均渗透到包内,唔系一般蒜蓉包咁简单,简直齿夹留香、回味无穷,真系

好好好
MFG特色蒜蓉包塔
蒜类食物很有创意,店员都有亲切既笑容,服务不错!
2016-07-09
蒜香忌廉汁蟹肉及龙虾肉意粉