2021-09-27
未食过呢种越式法包,见openrice呢到咁多评价,于是满怀期待就去左试。系门口望未入去,已经有种好有历史既老字号味道,入到去见到有个架卖越南食品,另外有个角落可以坐系到食,见d櫈都黑蚊蚊好污遭,睇得出好多年历史啦,地下满地都系法包碎,枱面有d残留既包饀,店主可能都习以为常,对上客人食完都无清洁抹下枱个d,于是我同男朋友自己稍稍清洁下就坐低食包啦。叫左一个小法包(40蚊)同一个蒜容包(10蚊)小法包到手既时候系唔热既,唔知道系本身唔系热食定系冻左?食既时候,终于明白点解满地法包碎,哈哈!无可避免,食到成身都系。个包感觉食落有少许干身,如果多返d酱汁会juicy d,饀料感觉唔算多,无出现饀多到跌出黎既情况,有d失望。反易蒜容包食落更出色,热辣辣脆口,但又唔会好硬好难咬开,包上面有d蒜容,食落好香口,睇到个纸袋就知道几邪恶!店舖墙上痴左好多杂志介绍,睇返2004年既时候,法包卖24蚊,然后再望下跟住落黎既年份同价钱,见到价钱愈来愈贵,去到而家既40/78蚊,除左通胀问题外,唔知系咪业主加租既租金压力?令到价钱贵左咁多。味道系ok既,但呢个价钱黎讲,加上进食既环境,食包就有点贵啦。
叫左一个小法包(40蚊)同一个蒜容包(10蚊)