2019-07-05 1654 浏览
同男朋友去左食moon thai因为佢上网见到人介绍,所以就去食啦。佢系上环的holiday inn,都叫近地铁站,行大约5分钟到就行到,当然要google帮手,不过入到酒店,我同男朋友都揾左一阵,唔知点上去,问完职员先知系搭客䢂上二楼。餐厅气氛都不错,可能系装潢问题啦,都几有泰国feel,不过我地都系实际派,食物先系最紧要。我地order左生菜包、招牌海虾、马沙文咖哩和蒜蓉包,因为男友话网上见到推介蒜蓉包,所以试下,饮品拣左青柠梳打。生菜包的肉碎入面有唔同的香料味,不过就偏辣,香吃辣的朋友应该会钟意,但我同男友食辣的程度都偏低,但都几好食。招牌海虾系因为话拎左好多奖,所以试下,卖相好好,配料都好多,不过海虾本身无味,较像普通炸虾,夹埋配料食会好啲。马沙文咖哩就重椰香,都不错,但最喜出望外的系蒜蓉包,真系好香脆而且味浓,爱吃蒜蓉的朋友一定喜欢。不过青柠梳打我个人觉得偏酸,虽然有比糖浆,但我呢啲唔落糖的嚟试,就觉得佢比较酸了。