2019-11-19 303 浏览
由细到大都好钟意食蒜,就算系阿妈用黎炒菜既蒜粒,都会被我食到一粒不剩🤭,今次黎到以蒜头为卖点既Mad for Garlic真系啱哂我口味🤩Mad for Garlic系一间韩风意大利菜既餐厅,餐厅装修整到成个酒窖咁好有情调💕,野食种类都有好多,就连用蒜做既甜品都有🤣1️⃣Garlic Bread 🍞 (free)蒜蓉包系唔洗加钱就送既,法包好脆蒜茸好香🤤2️⃣Garlic Snowing Pizza🍕 ($148)呢个pizza上完菜之后,侍应仲会将芝士磨成条状铺系面🤤,pizza入面有虾、菠萝、同炸蒜片,啲蒜片唔系得一两块,而系铺满成个pizza😍,食落劲香,而菠萝既甜又可以中和返炸蒜片既苦味,好夹!3️⃣Deluxe Seafood Fregola ($188)平时西班牙炒饭就见得多,呢个菜虽然外表似西班牙炒饭,但其实系珍珠意粉黎🙈珍珠意粉形状虽然似饭粒,但食落依然保留意粉 粉粉地既feel,冇饭粒食落咁实,亦唔会话太稔😋珍珠意粉上面铺满咗带子、大虾🦐、青口同蚬等等既海鲜,带子完全唔细粒,青口亦都甜美多汁🤤见到其实仲有个招牌肉眼扒配蒜头山,堆咗成堆炒蒜片系肉眼上面超吸睛🤩,可惜小编已经食到好饱

1️⃣Garlic Bread 🍞 (free)
蒜蓉包系唔洗加钱就送既,法包好脆蒜茸好香🤤
蒜蓉包

Garlic Snowing Pizza

Deluxe Seafood Fregola

见到其实仲有个招牌肉眼扒配蒜头山,堆咗成堆炒蒜片系肉眼上面超吸睛🤩,可惜小编已经食到好饱,下次有机会再试啦🙊
蒜蓉包
Garlic Snowing Pizza