2018-11-20 56 浏览
今日经过又一城好想再食呢一间疯狂蒜头,因为真系好记挂着𠮶阵嘅蒜头味叫咗个特色蒜蓉包塔$48,焗到外皮非常之脆里面仲好松软,再加上新鲜嘅蒜蓉同埋特制嘅调味料蒜蓉味唔会太过火,食到蒜蓉味之余仲会食到在调味料嘅味道而且好松脆跟住到呢个铁板美国肉眼配法式芝士薯蓉$258,我哋叫咗个四成熟因为朋友想食五成加埋铁板嘅热力刚刚好煮到五成。肉眼肉质好鲜嫩好重牛肉味肥瘦均匀,配上罗勒香草嘅海盐唔一齐食咸咸地带出肉嘅鲜味,佢另外仲有个黑醋汁酸酸地㗎买牛肉食都好夹,而且配有蒜片嘅香味之后就叫左呢一个香蕉朱古力酱薄饼$88, 仲配埋个好好食嘅云呢拿雪糕。初头觉得甜品系块薄饼怪怪地,但系食落就非常之夹,佢系一沉百趣嘅薄饼上面加咗朱古力酱好薄嘅香蕉片同埋浸到甜左嘅蒜头加埋个雪糕一齐食唔单止食到香蕉嘅香味同朱古力嘅甜味仲有食到薄饼嘅松脆好似薯片一样,呢个系必食嘅甜品加埋每人$200到都好抵食

今日经过又一城好想再食呢一间疯狂蒜头
,因为真系好记挂着𠮶阵嘅蒜头味

加埋每人$200到都好抵食