2018-03-25 139 浏览
九龙塘呢间Mad For Garlic系新开嘅,我记得之前呢度系Pacific Coffee,mad For Garlic嘅嘢食都系意粉同薄饼类型比较多,另外都有一啲韩国饭嘅菜式。自己平时冇特别钟意食蒜头,但听过人哋讲话煮腍左啲蒜头好好食,于是就去挑战下。我地叫左两个主菜,两个甜品,分别系香辣三重蒜味海鲜意粉,虾、菠萝、炸蒜片 MFG招牌意大利薄饼,D.I.Y. 提拉米苏配意大利手指饼及咖啡甜酒,自家蒜头杂莓奶冻。🍹饮品有floating ice ball and tropical fruit tea。每杯野饮入面都有啲冰冻嘅生果粒,差唔多有10粒咁滞🍝香辣三重蒜味海鲜意粉好正好惹味。我自己唔抗拒食辣,谭仔可以食到二小辣,呢个意粉嘅辣度觉得啱啱好。佢有鱿鱼、虾同青口,啲鱿鱼煮得刚好唔韧,青口亦充满鲜味,虾就普通。成碟菜除咗充满辣味之外亦都充满蒜味同蒜片,啲蒜片炸左之后好香口。如果碟意粉可以再大分啲就好啦😛🍕虾、菠萝、炸蒜片 MFG招牌意大利薄饼都系一样咁正,个薄饼本身系淋身既,有个职员埋黎帮我地加啲芝士落去🧀 入面嘅炸蒜片有小小腍咗,但成个薄饼都咁好味🍮两个甜品来讲我钟意提拉米苏多过杂

香辣三重蒜味海鲜意粉

虾、菠萝、炸蒜片 MFG招牌意大利薄饼

🍮两个甜品来讲我钟意提拉米苏多过杂莓奶冻,杂莓奶冻就正正常常,多咗蒜片都冇乜特别,但提拉米苏𠮶个食法我都系第一次试,每一条手指饼都个别浸落啲甜酒、咖啡同埋𠮶啲cream度,可以自己控制每一条个味道,极度推介俾咁多位试吓!就算唔啱食都觉得好玩👻

D.I.Y. 提拉米苏配意大利手指饼及咖啡甜酒

自家蒜头杂莓奶冻