2019-06-02 5035 浏览
真系谂唔到食乜,黎得又一城,好多时都会谂起佢,又唔想食 Food Court,所以今日我同一个朋友又食了,食完再食,觉得都系咁值得同大家分享下今日一开始就试新野,叫左呢个只系听个菜名,你系会唔太知系乜既菜,佢就系蒜到不得了既,好钟意食蒜既朋友,又唔想下下都系普通蒜蓉包,禁就要试试佢了难怪佢叫做 “德古拉杀手”先讲大家唔好学!我系食错方法既,原来呢d原粒蒜头系放系块包入面架,而唔系好似我禁放晒系上面,因为餐厅事先而已将块法包暗暗切开一半。。。无办法。。系我无留意好。。哈哈主食方面,如果系意粉,呢款就系其中一款我推介既,因为佢既口感同味道都做得好好,食得出个意粉系好有诚意既,如果将佢变左一个红汁,禁应该就变得麻麻意粉烟韧既口感,香浓嘅白汁,呢个意粉真系做得几出色呢个 Pizza 亦都系我非常推介嘅,佢系虾,菠萝,炸蒜片MFG招牌意大利薄饼,就算已经食咗几次,我仍然觉得佢嘅CP值最高,不论味道口感及质感,都系非常出色,甚至一啲专门食薄饼嘅专门店,都冇呢一种嘅感觉当然,除咗饼皮够薄,上面嘅料又足料又够多,另外我好欣赏嘅,亦都系薄饼上面嘅芝士,因为真系非常浓厚,口感一流!最后都要黎返一个甜品嘅,

难怪佢叫做 “德古拉杀手”

意粉烟韧既口感,香浓嘅白汁,呢个意粉真系做得几出色

最后都要黎返一个甜品嘅,有冇试过有蒜头成份在内嘅一个甜品先,冇嘅你就真系要试吓啦,你都咪话唔正!

我今次叫嘅呢个就系 DIY 提拉米苏配意大利手指饼及咖啡甜酒

其实好简单地,将所有嘢连埋一齐食,就已经做唔到个中感觉给你到㗎啦,其实佢蒜头所占嘅比例唔多,当然最主要就系提拉米苏,同埋香浓嘅咖啡啦,都系一个唔错嘅尝试