2016-12-09
呢篇好长篇,因为食左好多野今日夜晚黎到观塘,因为屋企人生日谂住食餐好,而又特别少少既一餐,于是选择左位处于亚太中心,即系APM附近既大楼里面,呢餐既重点在于佢每一道𩠌都系用蒸窝将食物蒸熟,唔落调味,等你可以食出食物本来既味道。虽说唔落调味,但都有豉油、蒜等调味比你,钟意食麻酱既我,装左好多黎点,任装既!我地刚好六位,选择左呢个六人餐,有三个大男人同三位女士,开头以为唔够食,但最后饱到捧住个肚。先过一过目餐牌先:餐牌上十一样野食,有刺身同龙虾,1200蚊,价钱都尚可吧!刺身有虾、有帆立贝、八爪鱼等,特别既系有海胆,味道唔算系超级新鲜个啲,正常普通刺身吧!济州橙汁并唔系橙汁,味道系柚汁,本身我好抗拒阵柚涩味,但饮左一啖就觉得好钟意,因为几fresh,好饮既!好!开始主菜!每一道都系放系呢度,吸住盖等佢蒸熟,餐牌上全部都有教你用几分钟去蒸,所以唔使担心唔识整或唔够熟波士顿龙虾啖啖肉既龙虾,味道都鲜既,唔错!沙白蚬味道本身都浓既,唔需要点调味都够咸安格斯肥牛有惊喜,睇唔出佢,我地已经迟左夹上碟同蒸耐左少少,但牛肉都系超滑唔韧中途我地怕唔够食又想叫呢个蟹饭蟹盖既膏唔似特别多,见佢𫗵左好多蒜系上面
先过一过目餐牌先: 餐牌上十一样野食,有 刺身同龙虾,1200蚊,价钱都尚可吧!
刺身
糯米饭
云耳蒸鸡
手打虾丸、豚肉丸
冰菜
揭开蒸锅底部,原来内有干坤
整体黎讲,味道系唔错既,如果一班人,打边炉打到闷闷地,可以试一试呢间蒸锅吧!