2019-10-04
几年前去台湾同朋友食过蒸气海鲜一次,返左香港之后都好似无食过。今日同my dear💗入元朗yoho行街,记得以前中学👭果时成日系鸡地果边消磨时间,发现呢一间食蒸气海鲜火锅,就入去回忆一下呢5年既生活。我地叫左$298果个套餐,始终第一次黎呢间食, 试下先。😋😋龙虾膏🦞唔系话好多。但系D肉真系好甜! 用只叉一撩D肉就即刻起,咁多款入面我最欣赏就系呢一样。再黎就系鲍鱼,元贝、贵妃蚌之类。平时系出面食都系捞左豉油,因为呢度系蒸既,所以食到佢地既鲜味,而且全部都洗得好干净,完全无沙,值得加分!当我地食得愈耐...位置上既蒸气就愈多,影出黎既相都开始充满蒸气!😝只奄仔🦀真系好多软膏,心急的我一口咬落去,食到成嘴都系,my dear话我个嘴又红又绿,抹左佢又好浪费😂因为成餐都系蒸既,所以全部海鲜既鲜味都食得到☺食完一轮海鲜,最后就食捞左海鲜精华既粥啦!My dear落左菜甫, 成个粥都好鲜甜🤩,不过可能我地食得慢,滴得太多精华落去,水左少少,对于2个女仔黎讲,呢个份量系岩岩好,食埋粥就太多了。
再黎就系鲍鱼,元贝、贵妃蚌之类。
因为成餐都系蒸既,所以全部海鲜既鲜味都食得到☺
食完一轮海鲜,最后就食捞左海鲜精华既粥啦!