2019-12-08
天气咁冻☃️❄️☃️❄️又好想食边炉/蒸气锅,系元朗open rice见到一间叫濠客蒸气海鲜好多好评,咁就黎试一试啦入到黎即刻有人黎服务我地,睇睇menu又唔算好贵。每人$298,又有龙虾🦞🦞又有好多海鲜,真系几吸引。职员好有心咁放低酱油叫我地自己沟。然后佢地就会落左粥底,再慢慢开始蒸第一样海鲜。🥰🥰第一样系龙虾,蒸左大约7分钟,龙虾🦞肉唔韧,好弹牙,仲有膏。之后系虾,扇贝同埋鲍鱼。蒸既时间岩岩好。虾既新鲜程度都算合格,虽然虾壳有少少痴住d肉,唔算十分新鲜,不过虾肉都几弹牙。扇贝就好好食,好新鲜。鲍鱼都中上水准。今日餐厅无青口,比多左只贵妃蚌,贵妃蚌同埋象拔仔都好好食。🍀☘️🍀☘️然之后系蔬菜,有粟米,南瓜,娃娃菜同埋翠肉瓜,好新鲜好好食。饮品我就系饮汽水,饮茶,要戒戒糖。⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️整体:4.5⭐️/5⭐️味道:4.5⭐️/5⭐️价钱:4⭐️/5⭐️服务:4⭐️/5⭐️
扇贝就好好食,好新鲜。鲍鱼都中上水准。
饮品我就系饮汽水,饮茶,要戒戒糖。
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
整体:4.5⭐️/5⭐️