2025-01-16
好耐无食任食火锅,呢排天气咁冻真系要暖下个胃😬(藉口嚟,香港人一年四季都钟意打边炉😂)环境其实希慎都几多平价美食,虽然系铜锣湾高级商场,但用旺角嘅价钱都食到🙈餐牌有6个level,我地就拣中间嘅Level 4「澳洲谷饲黑安格斯牛+SRF美国极黑牛放题+海鲜放题 $338 」 自助区 我呢个蔬菜狂人简直双眼发光,因为佢居然有紫色嘅羽衣甘蓝💜🥬!仲有水耕石斛苗,呢啲平时系任食火锅点会见到🥲 我真系丧夹🤣 蔬菜都好新鲜,refill得好快!呢期做和洋祭,热食有意式番茄肉丸、红酒烩牛肉、泰式配辣炒饭,小食有迷你苹果脆脆挞、薯条、蟹棒冷豆腐等等,仲有关东煮,选择不少。连面区都有诚意,皆因乌冬同拉面都系手打!真系同包装面完全无得比!好食好多 肉类、海鲜类我地拣返今期限定嘅蚬肉鱼汤,蚬嘅份量唔多但无沙,汤底较清,都适合唔钟意食太浓味嘅人。Level 4对比上一个级别就系可以任食海鲜!有三文鱼刺身、日本帆立贝、大海虾、青口、墨鱼滑、脆鲷鱼片、水鱿,帆立贝、大海虾不停encore!至于肉类,牛都有7款可任食,澳洲谷饲黑安格斯牛最浓味,钟意带点肥膏就食美国肩胛肉眼,其余部位如SRF美国极黑牛、特选牛小排
环境 其实希慎都几多平价美食,虽然系铜锣湾高级商场,但用旺角嘅价钱都食到🙈
餐牌
自助区
肉类、海鲜类 我地拣返今期限定嘅蚬肉鱼汤,蚬嘅份量唔多但无沙,汤底较清,都适合唔钟意食太浓味嘅人。Level 4对比上一个级别就系可以任食海鲜!有三文鱼 刺身、日本帆立贝、大海虾、青口、墨鱼滑、脆鲷鱼片、水鱿,帆立贝、大海虾不停encore!
至于肉类,牛都有7款可任食,澳洲谷饲黑安格斯牛最浓味,钟意带点肥膏就食美国肩胛肉眼,其余部位如SRF美国极黑牛、特选牛小排等都唔错,仲有少见嘅牛骨髓!
甜点饮品
自助落单有杨枝甘露果啲,但我哋挂住食截咗单都唔知😂叫唔到,就食返出面嘅甜品区嘅甜品,好钟意脆皮朱古力泡芙,有惊喜!仲有雪糕、绵花糖机