2021-03-22
今日收工去荃湾行街,朋友带路,话有间新开冰室啲蕃茄汤粉好味。.餐牌选择好多,有热狗,汉堡包,蕃茄汤粉,仲有啲晚市套餐。身为蕃茄控嘅我哋,梗系食皇牌蕃茄汤粉,呢度仲有得拣粉面种类,辣度,汤底! 而且份量都唔细。.双重芝士蕃茄浓汤 (原味) 厚切餐肉鸡肉肠螺丝粉(跟餐小食/饮品:日式七味香炸花枝丸 & 热柠水):.个蕃茄浓汤有惊喜,好浓味好足料,由多种蕃茄熬制而成,有好多蕃茄蓉。而且d双重芝士都不少,每啖都充满住浓浓芝士蕃茄味,好正。个香肠就冇咩特别,但个午餐肉就真系有成1cm厚。炸花枝丸几弹牙,入边真系有墨鱼肉,不错。.香滑炒蛋蕃茄浓汤 (小辣) 吉列猪扒拼鸡翼螺丝粉 (跟餐小食/饮品:香炸薯角 & 冻奶茶):.加辣蕃茄汤都几惹味,又唔会抢晒啲蕃茄味,加埋个香滑炒蛋,简直绝配。吉列猪扒较为普通,比较薄身,但外皮都炸得香脆唔油腻。而鸡翼就较出色,腌得够入味,又够香口。而薯角炸得几香脆。
双重芝士蕃茄浓汤 (原味)
厚切餐肉鸡肉肠螺丝粉
(跟餐小食/饮品:日式七味香炸花枝丸 & 热柠水):
香滑炒蛋蕃茄浓汤 (小辣)
吉列猪扒拼鸡翼螺丝粉
(跟餐小食/饮品:香炸薯角 & 冻奶茶):