2017-12-04
天气凉凉地想食番d 热野暖下胃,突然好想食拉面,于是找到呢个地方。渔场台风位置有d 偏僻,不过门口劲sharp 一眼就揾到喇。假日一点钟去到好彩唔使等位,一入到门口,店员就会好一致用日文欢迎你。而且未到圣诞已经有好多圣诞布置喇,都几有心思同气氛。餐厅清一式系bar 枱设计,不过枱下有位置放袋,同埋有个小脚踏,所以都坐得舒服唔会太迫。而且仲有橡筋同埋围裙提供,第一次食拉面会有咁贴心既服务!枱头仲有一大煲柠水饮餐厅日头就主打沾面,夜晚就食拉面。款式唔多,只有三款。仲有好可爱既卡通公仔,教你点细心品尝沾面。加$15 蚊叫左个乌龙茶,系支装黎既。由于好肚饿所以追加左紫菜($10) 同半熟蛋($15)。估唔到紫菜完来有成十块😱,超多!!我同男朋友仲一齐追加左,早知一份就够。✨面质几弹牙烟韧,d面沾完汁再加d 柠檬汁几清新。而且半熟蛋带点溏心,好嫩滑👍🏻✨鱼介豚骨培煎黑芝麻沾面($85): 鱼介味好浓郁之余散发淡淡芝麻香,呢款汤味道比较浓。叉烧系粒状的,我食果几粒都比较瘦所以有d韧。个人觉得追加既叉烧必定要试。✨叉烧追加($25)👍🏻: 叉烧真系非常腍,腍既程系一夹就会分开。叉烧食到炙烧过既味道,
而且仲有橡筋同埋围裙提供,第一次食拉面会有咁贴心既服务!
枱头仲有一大煲柠水饮
餐厅日头就主打沾面,夜晚就食拉面。款式唔多,只有三款。
仲有好可爱既卡通公仔,教你点细心品尝沾面。
加$15 蚊叫左个乌龙茶,系支装黎既。
✨叉烧追加($25)👍🏻: 叉烧真系非常腍,腍既程系一夹就会分开。叉烧食到炙烧过既味道,用黎沾汁几好食。
✨鱼介豚骨蕃茄海虾沾面($88)👍🏻: 呢款真系超正,同男朋友系咁抢住食XD 个汤味道好丰富,有鱼介味又有好浓既虾味,继而又食到淡淡蕃茄味,成个汤感觉好开胃,就咁饮都饮晒咁济。
如果食到一半发觉个汤唔够热,可以叫店员帮你加入热石添。
面量虽然只叫普通,但真系好饱食唔晒,男友食完加罐汽水都话好饱。如果餐厅可以有其他小食提供就更加多元化。
不过整体服务系几贴心,虽然地方小小郤充满住浓浓既日式风味👍🏻