2014-01-27 683 浏览
今日劲好彩, 黎到唔驶等位就有得坐. 我叫左个蕃茄牛腩饭, 饮品就要热奶茶. 不一会, 奶茶就送上来了, 颜色比较淡, 奶味较浓, 茶味则不足. 才喝了几口, 我的茄腩饭也送来了, 果然快手, 我估呢间舖头午饭时间足可做三转呢. 蕃茄牛腩饭, 饭和𩠌是分开上的, 蕃茄和牛腩是装在一个碗里, 上面还有几片芫茜, 茄汁颜色深红, 味道浓烈, 富有香草味. 牛腩不算很淋, 幸好也不难咬开, 而且尚算有牛味, 份量亦足, 也够令人满意了.离开时超多人, 我隔邻的位置明明只有六个却加圆櫈坐七个人, 所以一食完我都即走了, 费事阻住佢地做生意啦. 如果谂住要慢慢叹午餐, 这里就不适合了.

题外话/补充资料: 话说由坐低落单到走人, 成餐饭都不够十五分钟呢. haha!
2014-01-27