2010-03-26 58 浏览
原本打算今日衬亚仔考完试,同佢去打边炉,点知佢话约咗同学倾 project, 咁唯有留番下次喇。见今日冻冻地,而且今个冬天又未食过蛇,决定同老公嚟呢度食蛇羹同糯米饭。叫咗个蛇羹 A 套餐 ($56), 个套餐包括细蛇羹一碗 (+$17) 转咗中蛇羹 - 个蛇羹足料, 有蛇肉 瘦肉, 木耳, 鸡丝, 冬菇等,可以自己加柠檬草和薄脆,加咗超多薄脆落碗蛇羹度,啲薄脆好正,差啲俾我食晒。北菇羊腩一碟 - 个羊腩放在枱上已经嗅到一阵膻味,夹了细细旧来吃,发觉羊腩炆得很稔,味道一般,始终不是我杯茶。白饭一碗 (+$10) 转咗腊味糯米饭 - 糯米饭有润肠, 腊肠, 腊肉, 冬菇和葱粒等,可惜淡咗少少。 本来想试埋个咸肉菜饭,但今天有少少头赤赤,影响咗胃口,还是作罢。老公饭后同我讲话因为我吃了太多薄脆,俾老板娘眼掘掘,不过我背住佢坐,看不见。算了吧,鬼叫佢啲薄脆咁脆口好食咩! 记住由4月- 8月,呢度逢星期日休息,唔好摸门钉呀。
叫咗个蛇羹 A 套餐 ($56), 个套餐包括
记住由4月- 8月,呢度逢星期日休息,唔好摸门钉呀。

餐牌
A 餐
腊味糯米饭
薄脆
2010-03-26
$41.50 (晚餐)
餐牌
薄脆