2024-12-06 169 浏览
平时去佐敦食嘢通常都净系会谂起庙街𠮶边、今次决定食一间唔系点样卖广告嘅餐厅!除咗嘢食独特之外佢嘅食物层次感重非常丰富!当然佢哋最出名嘅系牛肉同埋卤水肉、呢度系一间台北人居酒屋、除咗有好多唔同种类嘅酒饮之外!仲有佢嘅黑松露牛舌卤肉饭同臭豆腐都系招牌菜!我呢度仲可以$188 90分钟任饮台湾清酒或者hiball!今次叫咗个台南姜汁蕃茄:蕃茄大家食得多、但系利用甜嘅姜汁做酱、原来夹出嚟嘅感觉都真系几好食!再加上好开胃!食落去又唔会觉得好酸!柚香莲藕片:柚子嘅味道非常之重,莲藕片非常爽口!系1盘好好食嘅冷盘小食!佐酒小食炸猪肠,府城虾卷:猪肠炸到卜卜脆、份量都好足够、虾卷外面炸到到好似纸咁薄!好香口!口感超爱!盐酥鸡粟米卤蛋便当:盐酥鸡系我想食𠮶种质感、出面香脆、入面肉质又弹㖞!再加上粟米卤蛋食落去好有层次感!便当嘅份量亦都好够抵食!饮品我就选择左QQ果粒奶茶,饮落去嘅茶香都好足够唔需要再加糖都好好饮!台北人(左敦)渡船角文苑街31号

今次叫咗个台南姜汁蕃茄:

柚香莲藕片:

佐酒小食炸猪肠,府城虾卷:

盐酥鸡粟米卤蛋便当:

台北人(左敦)