2019-05-16 236 浏览
<薯仔牛柳粒必试 其它不用 态度劲差>😂大排档万发都䇄立左喺深水埗好多年 最出名就系佢个薯仔牛柳粒 不过其它野食就越黎越退步 😂(其实我感觉上佢 d厨应该冇变 如果唔系唔会牛柳粒一路都甘正 ) 但其它野与其话差左 不如话整得冇甘有心机 🤨 而且老板娘 态度超差 我呢 d见惯客受惯气 其实都免疫左 冇乜所谓😂 不过一般要求高既 hk人 如果冇心理准备千其唔好去 . 或者你当耳边风 其实又冇乜所谓既, 因为我成班朋友去 所以净系影左3 样𩠌 大家唔好见怪 . 都系𠮶句 除左薯仔牛柳粒 其它野 唔难食又唔系好味。 正正常常 😆 🍴薯仔牛柳粒🥔🐮无可否认 呢个真系我食过甘多间大排档 整得最好食 牛柳粒大粒但整既熟成程度又刚好 够哂 juicy 🐂重点既 薯仔 外面香脆 带 d蜜糖香🍯 一咬开热辣辣 既薯仔肉充满住成个口腔 真系好正😍🍴烧鸡🐤🔥原只烧鸡 都算大只 个皮系烧得算香脆 但就熟左 dd所以去到肉同皮𠮶 d边位有少少厚左 肉都比一般烟靭左少少 优点系大只 够香 .甘点埋准盐 酱汁 中规中举 la 🙂🍴卤水拼盘 我初初以为佢系用潮式深色既卤水腌 但原来望样应该系白卤
<薯仔牛柳粒必试 其它不用 态度劲差>😂

🍴薯仔牛柳粒🥔🐮

🍴烧鸡🐤🔥

🍴卤水拼盘
我初初以为佢系用潮式深色既卤水腌 但原来望样应该系白卤水 有鹅肠 熏蹄 红肠 牛展 猪耳 鱿鱼 🐖🐂 材料丰富 卤水味腌得唔太够味, 但佢个熏蹄够肉味 肥瘦适中 而佢鹅肠够肥味 呢个值得赞 整体都系中规中举 🙂

我食过太多态度差既食店 基本上已练习到可以完全当佢地既说话系耳边风免疫 😆 但以一般食客黎讲 真系未必好受。 唔知系因为出左名唔忧做 定系佢地平时讲野真系甘冇礼貌 😂
希望佢地对番一般人有基本既尊重 唔好态度甘差 . 有时 d野睇开 d 大家都开心 🙂
#薯仔牛柳粒 #大排档 #中菜 #薯仔 #牛柳粒

Score 平均分 <6.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#万发
深水埗九江街150 至152号地下
~~~~~~~~~~~
2019-04-20