2022-08-13 1355 浏览
La Vache!哩间扒房已经好多人介绍过,今次可能就嚟打风,经过见冇乜人就同男朋友试一试。内里灯光柔和,枱布用上怀旧嘅红白格仔布,店员好多都系外国人,好有外国感觉。成间餐厅得一款牛扒餐,好啱选择困难人士。-------------------------🥩牛扒碟下面有个小蜡烛,可以保持住牛扒嘅热度。男朋友叫咗medium rare,而我叫咗 medium。但2份好似都差唔多,仲有啲overcooked。所以如果唔想太熟嘅话,要避开中间位,因为蜡烛嘅热力会继续整熟块牛扒。食落去牛味都几浓郁,点少少盐已经好好味。但肉质上又冇想像中咁好食,有少少鞋同普通。🍟无限量供应香脆金黄炸薯条最惊喜竟然系薯条。薯条系幼𠮶只,炸得香脆而又唔会冇晒水份,好食到停唔到手。虽然热量高,但都忍唔住refill咗多碟 👍👍👍🥗香脆核桃有机沙律核桃好可口,沙律菜好柔嫩,好新鲜,可以中和到薯条嘅热气,唔错-------------------------成个餐要每位$398,性价比一般。但如果情侣嚟食,计埋环境气氛,都算浪漫,系唔错嘅选择 👍La Vache!地址🎈尖沙咀赫德道12号地下
La Vache!

-------------------------
🥩牛扒

🍟无限量供应香脆金黄炸薯条

🥗香脆核桃有机沙律

-------------------------

La Vache!
地址
🎈尖沙咀赫德道12号地下