2017-04-08
一睇个店名有个薯字就知呢间系食薯类制品既小店咁岩我就系蕃薯控, 无论薯饼薯条紫薯薯蓉乜都钟意食今次我地嗌左有芝士虾饼, 酱烧茄子, 味皇薯条芝士虾饼一份有两件, 一开始会觉得又芝士又虾饼咁应该会好「流」下, 点知食落原来都几ok, 因为店家冇放劲多芝士系入面, 反而咁样可以make a balance, 唔会比芝士cover左虾饼本身既味道, 而且冇咁「流」, 一个人食哂两块都仲ok, 最赞我觉得系个虾饼本身, 油温控制得好好, 所以出黎唔会话太油, 而且虾肉唔会太un或者散哂酱烧茄子呢个净系睇相已经觉得好吸引, 因为我好钟意食烧茄子, 要烧得好都唔系易事, 因为茄子本身就好易会太硬or太淋, 如果太淋就好易比人觉得会好油腻, 而太硬个口感就好差, 呢个真系烧得唔差, keep到个balance味皇薯条系升级版既shake shake薯条, 有几只味可以比我地拣, 而我拣左既系海苔粉, 店家会帮我地shake埋, 非常好, 岩哂我地可以边行边食最赞既呢间店系所有order都系即叫即整, 虽然要等耐少少, 但系全部真系要热辣辣先好味, 仲要有多小吃未试, 下次再黎食!!
咁岩我就系蕃薯控, 无论薯饼薯条紫薯薯蓉乜都钟意食
今次我地嗌左有芝士虾饼, 酱烧茄子, 味皇薯条