2019-11-17 333 浏览
Weekend出去揾好嘢食,记得朋友推介铜锣湾有间新开嘅日本菜,就即管去试一试。点知喜出望外,无论服务、环境同食物质素非常高质!老公一早于几日前订左枱,我哋准时12点到,被安排坐系bar枱位置。值得一赞系餐厅嘅私隐度非常高,枱与枱之间有一定距离,适合静静地倾计食饭、拍拖约会。由于我同老公都系寿司发烧友,我哋两个都点左Premium sushi platter, 当中包括10件手握寿司同手卷,每件寿司都各有特色。无论枱垫同餐具都非常有格调。前菜: 蒸蛋同沙律。蒸蛋十分出色,好滑好滑!我个人最喜欢坐吧枱,因为可以欣赏师傅嘅手艺。呢个北寄贝,无论口感同味道都同平时食嘅好唔同。一口咬落去,成个口都有充斥住好鲜甜嘅味道,好弹口好爽!特别推介秋刀鱼,除咗好正我都唔识点形容。其实要食到靓嘅秋刀鱼唔容易,如果唔小心处理得唔好就腥。Toro 肥美甘香,入口即溶。来自北海道嘅马粪海胆拖罗手卷- 师傅一啲都唔吝啬,食到底都仲有鱼,紫菜好脆。甜品 - 椰子雪糕、馅饼总括嚟讲呢餐我觉得超过90分!无论食物质素、环境、服务都超水准。下次会返嚟试吓食夜晚omakase! 😊😊😊

无论枱垫同餐具都非常有格调。

前菜: 蒸蛋同沙律。蒸蛋十分出色,好滑好滑!

我个人最喜欢坐吧枱,因为可以欣赏师傅嘅手艺。

Toro 肥美甘香,入口即溶。

来自北海道嘅马粪海胆

拖罗手卷- 师傅一啲都唔吝啬,食到底都仲有鱼,紫菜好脆。

甜品 - 椰子雪糕、馅饼