2021-05-22
.📍 𝙻𝚎𝚡 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎..位于坚尼地城嘅cafe,入到去就好似置身喺艺术馆咁😚 佢哋将艺术同食物融埋一体,所以碟碟食物同饮品都好精美🥰 餐厅嘅落地玻璃同高楼底都令到个环境好chill☺️.⚫️ 艺术打印咖啡 - HK$88✏️ 打印咖啡系佢哋嘅signature😆 去到先知原来呢间冇得自己拣相🥺 不过佢嘅starry night系几靓嘅😍 虽然有好多色素系面头,但饮落去完全唔会有苦涩味👍 咖啡系冻嘅,饮落去好重奶味,好滑,而且好creamy 😋.⚪️ 闪耀咖啡冰球 - HK$88✏️ 呢杯系店员推介我哋饮嘅🤣 要自己将咖啡、石榴汁同梳打水倒入冰杯😛 店员叫我哋先倒石榴汁同咖啡,试一啖个味道,再因应份量倒梳打水😆 呢杯咖啡饮落去偏酸,不过佢淡淡嘅石榴香令我几钟意呢杯咖啡🤤.⚫️ 龙虾意大利饭 - HK$198✏️ 咁多嘢食入面我最钟意呢碟😍😍 厨师好贴心已经将龙虾钳肉拆晒出嚟,食𠮶阵好方便😍 而意大利饭嘅汁都系用咗龙虾汁嚟调味,浓厚creamy得嚟唔会过咸,食落去真系每啖都系龙虾味🤤 龙虾肉亦都好鲜甜弹牙,好正😆.⚪️ 招牌安格斯高级肉眼牛排 - HK$218✏️ 呢块肉眼牛排系10oz嘅,嚟到比想
📍 𝙻𝚎𝚡 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎
⚫️ 艺术打印咖啡 - HK$88
⚪️ 闪耀咖啡冰球 - HK$88
⚫️ 龙虾意大利饭 - HK$198
⚪️ 招牌安格斯高级肉眼牛排 - HK$218
✏️ 呢块肉眼牛排系10oz嘅,嚟到比想像中大块😯 虽然系7成熟,但都唔会煎到过咗龙🤤 咬落去仍然好有肉汁,亦都唔会韧😍 隔离有啲车厘茄同埋烤薯仔做配菜,味道唔错😆 烤蒜头冇咗𠮶阵浓烈嘅刺激味😂 配埋牛排一齐食都唔会成口味道🤣
⚫️ 烤虾牛油果沙律 - HK$128
✏️ 虽然系烤虾,但食落去唔太觉有烤过😯 不过虾同牛油果嘅份量都算多,而且沙律菜好新鲜,食落去唔会有苦味🤤 除咗菜,佢都有少少车厘茄同青瓜做配搭,好健康嘅选择😆
⚪️ 梦幻早餐 - HK$148
✏️ 呢碟个样又真系唔差😍 佢哋嘅早餐加咗好多水果做配料,食落去清新好多,少咗份油腻感🤤 而佢嘅菜系配咗芒果酱一齐食😍 第一次食呢个配搭但又唔会觉得唔夹🤤 我哋几钟意佢嘅烧菠萝,真系好香😍 肠仔亦都好juicy,一咬就爆晒汁🤣 不过烟肉就有少少干🥺