2023-11-07
经常见到朋友食Omakase 都会黎呢度打卡📷因为呢度嘅菜色除咗用料高质 鱼生好新鲜之外 视觉效果都好靓🎨特别系个泡泡🫧除左Table Side之外好推介佢特别有包厢😋啱晒追求私隐度嘅约会❤️ Omakase有唔同嘅价位今次试左顶级既Moon Omakase🌙绝对值回票价⭐️ 先付 🍱Omakase讲究时令而三道前菜都有秋日既感觉🍂无花果果仁栗子同埋银杏🌰都带落叶的金黄色😚 清甜既口味有种果实收成的感觉而蟹肉配上水云就比较开胃🦀️⭐️ 刺身 🐟五款刺身各有自己嘅特色💙 例如昆布森生蚝同海胆入口就比较Creamy🦪 池鱼同沙甸鱼就食到浓郁既海水味🌊 最吸睛既一道一定系鲛鱼配上甜虾🦐 鲜味浓郁而且上碟前配上干冰点缀做成一个泡泡🩵烟雾弥漫既感觉好有惊喜🌺⭐️ 御料理 🔥Omakase既熟食往往体现到师傅既功架💪🏻 炸带子既火候好完美保留著鲜度🐚同秋葵既配搭好有层次⭐️ 寿司 🍣寿司同样质素新鲜👍🏻一系列既白身鱼例如真鲷 银鳕鱼 金线鲷同埋白虾都自带鲜甜🤍 拖罗油分香浓🤩 最有惊喜系最后既海胆 配上淡雪盐🧂幼滑得黎充满咸鲜既味道用紫菜保住好满足🥰⭐️ 吸物 🍲清汤配上真丈体现出虾肉嘅清甜💚平衡一晚浓郁既鲜味
先付
御料理