2018-11-04 392 浏览
星期六晚上朋友book咗一齐去食靓靓甜品。首先要提醒大家,去呢间店食要预早半个钟系楼下排队⋯可能系星期六关系,大厦升降机两部,上面有几间食肆,好多人排队上楼上甜品价格定得颇高,我同友人各自order咗一个甜品同一杯茶。甜品上枱时确系吸睛,从表面看,我既甜品系榛子味为主的,点知扑开糖片波波,里面有芒果味既mosses/pudding,轻轻酸唔太甜,白色系椰子味既mosses,仲有粒粒蛋白糖脆脆⋯⋯底系oreo脆脆,坦白讲其实定价咁都唔算高,味道有好多层次,艺术感亦一流,劲友人的外观望落似地球,扑开里面系荔枝味同芒果味mosses,头顶系棉花糖,餐厅职员会比支糖水喷喷比客人,营造星星效果。接近20:30-21:00开始越来越多人,所以记得订枱支持下高质有心既店。
星期六晚上朋友book咗一齐去食靓靓甜品

,轻轻酸唔太甜,白色系椰子味既mosses