餐厅: 樂湯雞麵館 (庇利金街)
资讯:

2021-03-12 115 浏览
有时妈妈攰嘅时候会叫我去买外卖,晚饭唔洗煮!我今日就选左佐敦嘅乐汤鸡。1.砂锅龙王云吞鸡米粉 ($78)2.口水鸡刀削面 ($58)3.醉猪手米线 ($62)三个面,都用上唔同嘅汤底,猪手面系用左药膳汤底,可以话系温和嘅药膳味道,唔会好劲,大众都会接受到! 配合浓浓嘅花雕猪手,猪手起晒骨好正,啖啖肉之余仲更入味!而口水鸡同云吞鸡嘅汤底都系鸡汤底,十分滋补,由细到大,妈妈都教出街食汤面唔可以饮佢嘅汤底,因为9成都系味精汤对身体唔好,乐汤鸡简直打破依句固有思想,一家三口汤连面清矖!口水鸡酱一流,除左麻辣之外,仲有少少甜,唔好见佢好橙色浓浓咁,其实食得少辣嘅朋友都食到!麻辣鸡丝海蜇 ($52)打开盒后感觉惊喜! 将萝卜,青瓜,鸡丝切得得幼细,每条都充满秘制酱油,色彩鲜艳, 一啖内有齐蔬菜,鸡肉同海蜇,健康平衡加上美味,简直一绝!                                    沙姜鸡脚 ($34)啲沙姜味好入味,调味料分怖均匀,鸡脚肉质焖煮得软腍,食完感觉骨胶原满满!十分推介这店俾大家试,食完大家都好暖和,饱足!

1.砂锅龙王云吞鸡米粉 ($78)
2.口水鸡刀削面 ($58)
3.醉猪手米线 ($62)

麻辣鸡丝海蜇 ($52)

沙姜鸡脚 ($34)

十分推介这店俾大家试,食完大家都好暖和,饱足!