2024-04-23
今日趁住周末上嚟同朋友倾吓偈饮杯嘢🌙呢间居酒屋个Vibe好似感觉唔错👍🏻食物选择唔少除咗串烧之外仲有特别既锅物❤️ 酒类选择亦都好丰富除左Cocktail仲有唔同既Sake选择🤍 一边饮酒一路叹串烧感觉真系好Chill🎇调味都好有日式风味系中环区都算CP值好高⭐️ 香煎鹅肝野菌釜饭 🦆大大片嘅鹅肝煎到金黄色💛一打开盖油香就扑鼻而来😋 丰腴嘅味道融入饭粒里面🍚配上一丝丝嘅焦香果然系招牌⭐️ 和风蒜香海鲜锅 🌊份量好丰富有鲍鱼同蛏子各种海鲜真系好足料😊 汤底简单用蒜香调味🧄令到每一口都有海鲜嘅清甜融入🥹⭐️ 西京烧银鳕鱼 🐟同样没有多余的调味🩵突出银鳕鱼嘅油香好丰富 肉质亦都好新鲜丝滑😛⭐️ 特级龙虾串 🦞⭐️ 白鳝 🐠⭐️ 荔枝猪肉卷 🍇⭐️ 皮蛋芫荽豚肉卷 🍳特别推荐佢嘅龙虾串😊肉质超级爽口弹牙😜 白鳝都好新鲜 另外猪肉卷配上荔枝同埋皮蛋都好有特色🤣令到豚肉嘅味道更有层次⭐️ 海胆松叶蟹盖甲罗烧 🦀烧过既蟹肉配上蟹膏🔥咸香嘅滋味更加提升了层次好幼滑好正🤎⭐️ 鸟之提灯 💡⭐️ 自家制免治鸡肉软骨 🦴⭐️ 鸡全翼 🐔⭐️ 盐烧鸡髀肉 🍗⭐️ 鸡肝 🫀 特别一赞佢嘅烧鸟好有日式嘅风味🇯🇵肉质嫩滑唔会太肥而且带轻轻嘅咸
⭐️ 白鳝 🐠
⭐️ 荔枝猪肉卷 🍇
⭐️ 皮蛋芫荽豚肉卷 🍳
烧过既蟹肉配上蟹膏🔥咸香嘅滋味更加提升了层次好幼滑好正🤎
⭐️ 自家制免治鸡肉软骨 🦴
⭐️ 鸡全翼 🐔
⭐️ 盐烧鸡髀肉 🍗
⭐️ 鸡肝 🫀
特别一赞佢嘅烧鸟好有日式嘅风味🇯🇵肉质嫩滑唔会太肥而且带轻轻嘅咸香🧂特别钟意提灯🏮好有特色充满嫩滑感 鸡肝下酒就一流🍷
⭐️ 汁烧牛肋 🥩
⭐️ 澳洲牛小排 🇦🇺
牛肉方面火候控制得好好全部都烧到岩岩好既嫩滑🐮 特别喜欢牛小排带牛味又唔会过韧 ❤️🔥
⭐️ 冬菇 🍄
⭐️ 日本番薯 🍠
⭐️ 烧娃娃菜 🥬
⭐️ 芝士年糕 🍘
食完肉类梗系要烧返啲蔬菜中和下💚笑得香口程度啱啱好感觉好清爽☘️
今次试咗呢款清酒店员话入口会比较辛口🌶️ 但系我觉得入口都好清醇💧中和返肉类嘅油香就不错
⭐️ Snowball ⛄️
另外点咗两杯Cocktail都系偏酸甜口味🍋容易入口得黎都同肉类好Match🥴
最后不得不特别推荐呢个甜品拼盘💓因为好有心思唔系交货嚟系店员自己Homemade既💕 试咗抹茶味同埋士多啤梨味既Crepe Cake🍭 食得出诚意满满自家制嘅感觉🥰 Cream 幼滑得来甜度唔会太高 Crepe皮嘅技巧都好唔错保留住湿润度🤩 抹茶嘅用料亦都好高质带清香整体好有诚意🍵