2011-01-27
27-1-2011前一日已想喺度食公仔面, 却去了隔嚟食蚬汤米粉 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2145904), 第二日终于嚟了 叫了「全日供应」的早餐 ($23), 有咖喱鸡丝面, 火腿 + 煎蛋 + 多士及热奶茶. 热奶茶: 茶味唔系「复杂」一类, 不过都几香, 奶味 vs 茶味约 3:7, 唔涩 (落好少糖已够了), 亦几滑, 几啱饮. 咖喱鸡丝面: 公仔面唔会太腍, 不过亦唔算爽口;「鸡丝」系腍腍滑滑的鸡柳, 咖喱汁带几浓的椰汁味, 可惜冻冻的, 还是拌匀汤面同吃吧, 不过 d 面又愈食愈觉得好咸... 火腿 + 煎蛋 + 多士: 吩咐了要太阳蛋, 拮穿黏口又够香的流心蛋黄后可用嚟蘸多士食, 虽然多士韧韧的. 埋单 $23, 几平, 食物简简单单还 ok 啦, 一试无妨的.