2018-08-26 70 浏览
今日呢就咁啱去完湾仔会展,横掂都去开咁近,本人妻就一于一不做二不休,带埋老公加老妈子直接杀上兰桂坊。。。梗系唔会劈酒啦。。。而系食美味嘅Burger!!! 今次我拣咗嘅就系呢间 Burger Bar,店舖环境都系用酒吧为主题,望落去非常有型格嘅风格,新鲜感十足。店员亦都好好咁安排左门口位俾我哋,等我哋可以一路望到优美嘅风景,亦都一路有微风吹着我哋,食得非常舒服。 即刻讲返今日嘅主角,我将会介绍三个汉堡,分别系:经典汉堡、炸鱼汉堡、素田园蘑菇扒汉堡。 先系讲吓经典汉堡先,经典汉堡用牛肉为主角,入面加咗番茄、芝士同炒洋葱等等,完全增添左香味。食落口之后亦都非常令人为之一叹,牛肉一啲都冇雪味,食落口都非常之有嚼劲,肉质非常结实,相信系手打嘅汉堡牛肉。再加埋有成10嘅配料配合完全增添左牛肉嘅香味,面包有轻轻烤过,面头嘅芝麻粒增加左香气。 接着呢就讲下炸鱼汉堡,炸鱼汉堡用巨型嘅炸鱼柳做主角,真系唔讲得笑,见炸鱼柳非常之滑口,一啲干口嘅感觉都冇,反而食落口十分软熟可口,配合埋轻轻烤过嘅面包,同埋番茄生菜等等嘅配料,不只去咗油炸嘅油腻感觉,更重要嘅系帮我地一边食肉一边又有健康嘅生活,面

经典汉堡

更重要嘅系帮我地一边食肉一边又有健康嘅生活,面头嘅黑白芝麻粒亦都夹,外观加咗唔少分。
炸鱼汉堡

最后就讲埋素田园蘑菇扒汉堡,蘑菇扒非常厚实,食落口充满清新嘅感觉,唔会俾人有肉𠮶种咁重嘅负担,同样地,我觉得店舖嘅配料系用得非常之精彩,起素汉堡里面加入左芝士,添左素汉堡唔同嘅层次,加埋有番茄同生菜等等嘅蔬果类,确实系维持健康人生嘅最好选择。
田园蘑菇扒汉堡

作为钟意整色整水既本人妻,又点会只系局限起汉堡包呢,当然加咗少少小食啦,今次就叫咗芝士薯条同紫菜薯条。
紫菜薯条

芝士薯条偏向浓郁可口,食落口即刻有浓郁嘅芝士香被口入边洋溢,紫菜薯条但有少少甜味,同样非常有层次。薯条酥脆可口,值得一赞。
芝士薯条

饮品呢我哋就拣咗可乐同埋苹果汁。苹果汁嘅甜美亦都系我哋今日嘅汉堡之旅画上一个句号。
无糖可乐
苹果汁

总括而言,作为一间食汉堡嘅店舖,唔知非常型格,食物质素亦都非常一流,我一定会再去帮衬。
2018-08-19
经典汉堡