知道朋友嘴叼开,一心交俾佢拍板实无死吧!谁不知,她说她很忙叫我找找有什么好吃的汉堡包,那我就唯有乖乖上网Research下,Search一阵见到Youtube有人介绍一间系中环既Burger,咁岩个日我又系下线游走,所以立即Bookmark左,约埋朋友一齐去食啦...希望满足到佢个胃呢...慢慢由中环地铁站行上兰桂坊,有多久没去了?气氛总是热热闹闹,走到并不多最高靠左就是【Burger Bar】了!在7仔旁边附近...开放式的门口,非常容易找得到!作为一间手作汉堡小店,相信座位数量不会太多,我眼看大概三十多左右吧?但感觉呢度好配合兰桂坊既气氛,因为可以畅饮豪聚又得,饮完又填下肚子都得!开放式的厨房设计、开放式的街景,好像外国的街头汉堡或酒吧!Chill住过活,感觉好轻松!幸好朋友都几喜欢呢种感觉!望望Menu,简单易明,因为款式不多,系又齐晒最基本既牛、鸡、猪、鱼、素!但系叫左招牌既就实冇死吧!价钱又不升太贵,百完左右就可以食到一个Set!不过系用点餐纸落单既...中英对照十分方便啊!最后点了,招牌流心芝士汉堡同埋大磨菇扒汉堡同一点点小食!🌟招牌流心芝士汉堡$115配炸洋葱圈$55👉🏻
希望满足到佢个胃呢...

慢慢由中环地铁站行上兰桂坊,有多久没去了?
在7仔旁边附近...开放式的门口,非常容易找得到!

开放式的厨房设计、开放式的街景,好像外国的街头汉堡或酒吧!

Chill住过活,感觉好轻松!幸好朋友都几喜欢呢种感觉!

最后点了,招牌流心芝士汉堡同埋大磨菇扒汉堡同一点点小食

🌟招牌流心芝士汉堡$115配炸洋葱圈$55
👉🏻汉堡:本身就很淡的肉味,因为流心的部分冇咩味道,但入面一样有基本的配料架!
例如安格斯牛肉汉堡、芝士、生菜等等,大食或细食者一样食得滋味。

招牌流心芝士汉堡

一大口咬下去,满满肉汁!正!「招牌果然系招牌!即叫即制,热辣辣到我面前!」
招牌流心芝士汉堡系面包+鸡蛋烘过后所以好香好脆,而块安格斯牛肉真系好厚身架,里面仲有满满嘅芝士系牛肉中间但 鸡蛋不是全熟,还有蛋汁,非常喜欢!

招牌流心芝士汉堡

👉🏻小食炸洋葱圈:美式餐厅的炸洋葱圈总是让人一口接著一口,因为皮够脆口,而洋葱切成一个大圈,整体超脆口感,冷了还是好吃的!

洋葱圈

🌟大啡菇牛肉汉堡$128配炸鱿鱼$55
👉🏻汉堡:素食选择黎讲呢个汉堡真系好优质,每日人手新鲜手造,真系可能数量有限!
大啡菇牛肉汉堡

早D食可能会食到既!汉堡扒松化,不但口感更好,更有淡淡的烟薰味!!
成个包因为有左大啡菇所以成个包都非常juicy,好多汁好香,块菇绝对系食过最好味的而又烧得刚刚好的大啡菇!

大啡菇牛肉汉堡

👉🏻小食炸鱿鱼:炸鱿鱼有蒜香味,感觉非常惹味,略嫌唔够热但真系好好食,好食过洋葱圈呀!
炸洋葱圈&炸鱿鱼

见到店员制作认真就会觉得食物挺吸引的!环境开扬可以散散心!

BTW黎到兰桂坊,饮下啤酒先衬架嘛!
叫左枝Apple Cider另有其他饮品「汽水及啤酒」选择的

🌟Apple Cider $45, 普普通通,酒味轻轻,女仔好岩饮!但呢款好难唔好饮既!
Apple Cider

**精选推介都有几样野既**
其实都系听店员讲先知,因为「大磨菇扒汉堡、招牌流心芝士汉堡、炸鱿鱼都试过了。但牛魔王汉堡同炸薯条(紫菜)」唯有下次再黎食吧!

中环此地开日美式汉堡店我相信外国人好喜欢之余,香港人都开始喜欢了!
加上装潢轻松简约,黑色为主完美地突显属于【Burger Bar】既饮食风格。

餐厅又供应手套进食,岩哂怕污糟既人士啦,下次又再黎试试先..可能又会有新Meun Lu…
不过服务态度好紧要,呢度好OK非常良好,上菜速度比想像中快点添呀!
洋葱圈
炸洋葱圈&炸鱿鱼