小弟平时会周围尝试美食,就算遇到好食或劣评的食物都好少会上黎打食评,但今次真心要破例上黎打食评,因为系度俾我尝试到人生食过最难食嘅肉眼扒!! 话说今日同老婆睇完戏想揾地方坐底食下嘢,经过见到呢间冰室装潢怀旧有特色,又贴满杂志好评,见价钱又适中就入去一试。可能打风嘅关系唔洗点排队,我地两人都各点咗个肉眼扒餐(五成熟)$95+$29要多个焗田螺及卤水鸡中翼,田螺同鸡中翼味道一般,但$29有两客我觉得咁嘅价钱咁嘅质素可接受。终于到主角出场,卖相完全唔似肉眼扒,但切落去似有五成熟,有血水出,点知入口一咬落去零口感,零味道,一d肉味都无,即刻吐返出黎,开头谂住刚好过个位置煎得唔好,咁就再切入d再食,点知结果一样,我老婆果块都系一样,果种难食嘅程度简直刻骨铭心,之后我地两个都放弃个餐,快快饮完杯嘢饮就走。帐单Total:$245 总结:大家可以唔洗再尝试个肉眼扒,其他嘢食我无食过所以无意见,可能Ok,但我唔会再去呢间嘢再试,因为我怕再中伏。可以赞嘅系佢地餐厅环境舒服,服务都Ok,有礼貌,但牛肉食材质素严重需要改善!!真心好难食到咁难食嘅肉眼扒!!

2014-09-16