见到网民大赞呢间“街头火锅”充满特色小食同埋罕见嘅火锅配料, 尤其系猪天梯同极品第一刀。于是小编今次决定为呢两样嘢而来。🚘❤️火锅汤底:台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐全鲜红色系几吸引嘅,上面满满辣椒,加上会索汁嘅硬豆腐系爱辣之人必选。❤️火锅配料之一:厚切牛舌芯都算系牛比较罕见嘅部位。一碟分量都几多,有成十五块。食落去特别淋滑,算鲜甜。❤️火锅配料之二:极品第一刀小编都系第一次试呢个第一刀。就咁睇佢嘅外貌系肥肉居多嘅。钟意食肥猪肉嘅人应该都几啱。不过熟咗之后又唔系想像中咁油,肥膏之中有啲肉地都几鲜嫩可口。❤️火锅配料之三:猪天梯真系难得一见。其实佢系猪口腔内上颚连接牙银嘅肉,系一块软骨。平时街边真系唔觉边度有得买。食落嘅质感系脆嫩嘅感觉,都几值得一试嘅。食物质素:7.6/10食物款式:9.6/10环境:7.8/10地区:8/10推介度:8/10
❤️火锅汤底:台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐
❤️火锅配料之一:厚切牛舌芯