好朋友由九龙区入元朗揾我扫街,然后佢系网上报导得知呢间店,见到个「海胆黑松露菌芝士牛肉汉堡包$98」卖相姣好,于是就慕名而来朝圣一下。是日中午唔多人,门外摆放咗啲枱櫈,气氛几轻松写意。坐低拎张menu望望,点餐就入店内。由于我地一心扫街,所以只系简单拣咗一款汉堡包配薯条汽水。店内员工唔多,所以制作时间都颇长。但幸好天气都算不俗,有微风倾下计慢慢等还好。最先到嘅系薯条,份量适中,但热度略嫌唔够热,可能人手唔够,炸起后放咗一阵先送出泥。如果新鲜热辣啲,应该好好食。虽然薯条到咗,但都再等咗一段时间汉堡包先到。先讲讲包嘅大细,唔算十分大个,但女仔份量应该会饱。打开个包睇落其实好足料,但食落因为每款食材味道都好特出,重味盖重味,所以此配搭令我有啲诧异。生菜新鲜爽口但份量太少,芝士面上熟透嘅海胆添几份口感;而味道大部分都系重重嘅牛肉同黑椒嘅味道,相当可惜嘅芝士味、黑松露味同秘制海胆酱味都消失得无影无踪。以上只系我认为呢个汉堡包配搭有啲不足,但其实佢地包内夹住嘅牛肉汉堡,个人觉得系相当唔错,所以我同朋友都一致觉得,或者最基本嘅「芝士牛肉汉堡包$30」应该表现唔错! 其后系网上碌人地啲Video Vl

薯条

海胆黑松露芝士牛肉汉堡包

其后系网上碌人地啲Video Vlog见到店内嘅「鹅肝芝士牛肉汉堡包$88」都好似几抵食同出色,有机会试试。
午餐