简单一句:比上不足但比下有余。讲左好既地方先,作为一间Steak house黎讲,佢个自助沙律吧同埋甜品吧叫做一个不错既特色,款式都唔算少;另外上菜速度都算快,服务态度都算好既。个人觉得个蘑菇汤系好饮既。到衰个部份,我由头盘食到甜品,普遍食物既味道真心唔太得。先讲下个沙律吧,沙律吧既头盘算系今多个部份之中做得最好个part,普遍既头盘都可以既,但佢有个冻日式芝麻豆腐,外观真系麻麻,而且味道好淡…由于佢系一大盘豆腐放出黎比人自己,所以d豆腐比人到碎哂,而且仲放得太耐放到出哂水。出水e个问题我唔怪佢,但下次能否考虑改为切左片先上碟呢?今做起码d人会易攞到,比较冇今易整碎哂d豆腐。讲完头盘到讲主菜,老实说真系失望既。我食左个一块薄西冷牛扒,同行既人食左一只烧德国猪手,同埋一块猪柳扒。味道方面真系一般,块猪柳扒算系3个主菜入面最好既一个,唯独个人觉得块扒肥糕多左d;至于个烧德国猪手烧得个面太干,干到面到个层皮同肉都硬到食唔到;块西冷问题最为严重,松肉粉放太多,块扒面头d肉比松肉粉腌到梅哂,食落仲有种苦味。甜品方面又系另一个失望点,款式唔多,个样睇落ok,但食落味道一般,佢个泡芙放左出室温太
简单一句:比上不足但比下有余。

甜品方面又系另一个失望点,款式唔多,个样睇落ok,但食落味道一般,佢个泡芙放左出室温太耐,一攞上黎就成个扁哂;个芒果布丁只系一个系原味布丁上面茶左d芒果味既糖浆,除此之外就什么都没有既布丁;个芝麻糊…好淡;最后今多个甜品入面系得个面包布丁好食。

餐饮嘛…个侍应帮我地落餐饮个时,主动同我讲会送2杯果茶左个“果茶”,后来我收到既系一杯“热柠茶”…抱歉,e方面系我谂多左,我唔会怪佢,但当我再问佢系咪仲有餐饮个时,佢同我讲要加8蚊…其实我想话既然系今点解杯餐饮会由你帮我决定呢?不过好彩系饮e杯野既个两位唔介意就有得佢…

整体而言,失望位多。如果想食质量,甘唔多价钱既话,我还是建议落楼下食露比星期二。
2019-04-21
  • 蘑菇汤