2018-05-09
今日目标系九龙湾会展中心的武士拉面.算系地理位置比较唔方便嘅拉面店,but评价很高.今日趁去狗展做野就顺便一探究竟Lunch时间比较平,不过之前做功课嘅时候我就在佢嘅招牌德川将军拉面(酱油鱼介猪骨)同武田将军拉面(牛乳汤底)之间挣扎,然而lunch冇武田可以拣,咁我就拣左始祖将军拉面哈哈,毕竟我真系怕鱼汤会腥汤底非常唔错,浓而不腻,叉烧有火炙过,香味浓郁肥瘦适中.除左价格平仲送饺子或者饭.饺子鲜味多汁.有4种调味放系度,黑蒜油味道重,虽然好香但系建议先食一阵原味之后再加d尝试下.另外就系香港传统辣椒油啦.仲有旁边嘅鱼油同七味粉,我就冇尝试.总体黎讲非常唔错!唔知尖沙咀𠮶间lunch时间会唔会排队而且有冇优惠呢~性价比好高,味道完全超出价格
始祖将军拉面
始祖拉面
饺子
题外话/补充资料:
只收现金..用惯八达通嘅我差d以为会唔够钱埋单....