2022-12-13
每次经过都会见到好长嘅人龙喺度排队,无论晏昼同夜晚都系有呢个情况。同埋有了解过呢间舖头系由🇯🇵日籍🇯🇵厨师🇵主理嘅,搞到成日心思思想试吓佢🐲🐉。鉴于拉面店唔系一个会慢慢食慢慢倾偈嘅地方,对于同朋友出街食饭懒得转场嘅我未必会系头号选择🤪今次谂住拣咗喺附近睇波,就一于试吓佢啦💪🏻 八点钟开始排咗九个字左右就入咗去食。店员会喺你排紧队𠮶阵时俾个餐牌同餐纸你mark低你要啲乜嘢,一入到去坐低就差唔多有得食🤙🏻坐低冇耐主角就现身啦💪🏻今次我拣嘅配搭系虾丸幼面多油🤤通常一开始我会饮啖汤先唔知今次系咪叫咗多油嘅关系,”毕”尼”毕”去都好似系面𠮶浸啲油😂不过饮落去系好香嘅,虾味好重🤘🏻佢哋正常碗面会包半只糖心蛋,食得出系日本货蛋黄几浓质素唔错。汤底唔会系好杰𠮶一种,味道丰富同啲虾油樱花虾好夹。今次配搭幼面虽然唔系好挂汤𠮶一只,但系每一啖都有浓郁嘅虾味。拉面另外一个主角就系叉烧。味浓淋滑唔会柴食落口好正。个人觉得佢切得太薄好似任食打边炉𠮶啲火锅料咁样🤣🤣如果佢切得大块D厚身少少咁就正啦😍佢做到嘅话如果卖贵啲我都会接受😋总括嚟讲,我会比90分同埋一定会返卓😂💪🏻但系食亲都要排队呢下就kick kick 地
总括嚟讲,我会比90分同埋一定会返卓😂💪🏻但系食亲都要排队呢下就kick kick 地🤣 见到D staff 全程都好专业同埋有礼貌👍🏻#偷听到隔离啲女仔,佢哋都系叫虾丸少油都话好正😝#下次试吓正常油粗面加蛋睇吓咩感觉先😋😋😋😋