第一次帮衬,虾球炒贵刁,中午外卖自取,饮品要热青桔水,饭盒系比较细个种发泡胶,回去一开盒,系塞得比较满,但面层只见一只细虾,见个样心一凉知道多数中伏,唔系少既问题,系同我认知既虾球完全两回事,倒不如话系虾仁多条尾壳,食落去果然。。哎,求其一间茶餐厅食滑蛋虾仁饭个种淡而无味滑lulu既质素,一般你写得虾球系咪有些工夫,调味炒香、叶香或炸呢? 最终找到4小只淡而无味虾仁,炒贵刁本身比较油,微辣,一般水准,有些牙菜和蛋丝,无乜所谓马拉风味,而且似河粉唔觉自己食紧贵刁,稍为有d获气既干炒牛河都好食过他,最后杯青桔水,咸加微酸的,OK,饮完再吃几粒青桔的清新酸味,反而系成个用餐过程最好味,总括份量偏小,我食量咁低既人都系勉强8成饱,其实好难叫人帮衬第二次,62蚊给人咁既野,我系老板多数会即时炒左个厨师,或者等心情好比多次机会试第款。

2021-07-15
15 分钟 (外卖自取)