2019-04-23
食妈牛一,好姊妹们为我庆生,知我钟意食生蚝所以拣咗荃湾呢间蚝站食西餐食蚝满足下我。。!地点位于荃新天地一期扶手电梯一想就见到唔太难揾环境都尚算阔落开阳感觉舒适等齐人之后都要Ben时间睇餐牌食物啦。我完全毫不犹豫地第一时间order $10生蚝一打先!(挂住食~唔记得问系边度嘅蚝)食完一打都唔够喉要即刻要order多一打!D生蚝虽然唔算非常肥美,但胜在感觉新鲜有淡淡的海水味完全满足到我呢个蚝迷!跟住再带左一盒山下刺身嗌左一下客山下刺身山下唔跟就order左一份生虾刺身啲虾肉都几厚同实!配上生虾嘅酱汁非常泰式好好味!好惹味!另外在带咗个酥炸鱿鱼鱿鱼本身都几厚肉啊,不过炸得有点偏干。。。唔少得嘅梗系要个冷盘嘅沙律啦我哋就拣咗个大虾牛油果藜麦沙律,一上枱见到紫色好靓好吸引!不忘都要点份蒜蓉包食!主菜又点少得炸猪手呢!略嫌炸得有啲偏干咗少少⋯⋯呢碟蒜香大蚬扁意粉都觉得好出色!味道好惹味!好味吖!
我完全毫不犹豫地第一时间order $10生蚝一打先!(挂住食~唔记得问系边度嘅蚝)食完一打都唔够喉要即刻要order多一打! D生蚝虽然唔算非常肥美,但胜在感觉新鲜有淡淡的海水味完全满足到我呢个蚝迷!
不忘都要点份蒜蓉包食!
主菜又点少得炸猪手呢!略嫌炸得有啲偏干咗少少⋯⋯
呢碟蒜香大蚬扁意粉都觉得好出色!味道好惹味!好味吖!