2015-10-01
中秋翌日晚, 去睇灯同火龙前黎左呢间食野。不过对我黎讲, 呢间野相当难揾。行左去前面, 又兜左个圈。所以如果大家黎呢间食, 记得系AEON门口上电梯, 转右就系啦。去到6点半左右, 可能早, 所以唔多人。跟住坐左个双人位。睇到餐牌, 花多眼乱, 真系唔识点拣。有个系二人套餐, 三百几蚊好似好多野食咁, 不过最后都系叫左普通餐牌入面果D, 再+$28升级有汤/沙津+饮品。最后, 同男朋友一人拣左一碟蛋包饭(呢间野出名蛋包饭, 点可以唔试呢?)我就要个清清地既香草汁什么蛋包饭。呢个坚好味。个虾又多肉, 而且个饭又唔会太硬太软, 岩岩好, 个蛋又滑。点埋D香草汁, 简直无得弹。男朋友叫左个牛既蛋包饭。但系好浓味, 浓味得黎又唔算好好味。我叫果个好味好多。同埋D牛比较UN, 唔够软熟同多汁。另外叫左个肠, 五十几蚊。好好味, 虽然五十几蚊, 但系咁好味真系好惊喜。钟意食肠既大家真系可以试下。因为我地坐二人台, 又升级左做餐, 而且两碟饭都大碟, 所以D野一黎哂唔够位摆。个店员都主动话帮我地换过只细碟。个态度都唔错啊。下面张图系个汤同埋个沙律。餐汤好饮, 味道够。同出面普通餐厅D中汤西汤差好远。
不过对我黎讲, 呢间野相当难揾。行左去前面, 又兜左个圈。
去到6点半左右, 可能早, 所以唔多人。
跟住坐左个双人位。
我就要个清清地既香草汁什么蛋包饭。 呢个坚好味。个虾又多肉, 而且个饭又唔会太硬太软, 岩岩好, 个蛋又滑。点埋D香草汁, 简直无得弹。
同埋D牛比较UN, 唔够软熟同多汁。 另外叫左个肠, 五十几蚊。好好味, 虽然五十几蚊, 但系咁好味真系好惊喜。钟意食肠既大家真系可以试下。
因为我地坐二人台, 又升级左做餐, 而且两碟饭都大碟, 所以D野一黎哂唔够位摆。个店员都主动话帮我地换过只细碟。个态度都唔错啊。 下面张图系个汤同埋个沙律。
餐汤好饮, 味道够。同出面普通餐厅D中汤西汤差好远。入面有蟹柳,好味道。
沙津就, 有沙津酱先好食, 同埋有DDDDDDDDDD辣, 不过就算怕辣都接受到既应该。 整体黎讲间野都几好。虽然可能成百蚊个蛋包饭, 但系好食既又有咩所谓呢?
谂住迟下仲会帮衬试下其他野。
题外话/补充资料:
原来有得团购, 仲有OPENRICE COUPON-口-