系观塘其实有好多早餐选择,但好多餐厅都系一至五先开,今个礼拜六行过见到有个好特别既bakery叫Co Eat Space 共食荟,门口摆左好多包装包同曲奇,行左入去先发觉原来系蛋挞王既餐厅。七点到十一点半才都有早餐供应,有分中式同西式,唔知系咪疫情关系,今日就得西式常餐拣。首先要喺Cashier点好餐比埋钱,佢就会比个号码坐枱架你,自己就可以拣位坐低,侍应之后就会送餐过黎,好方便!今次我拣咗个沙嗲牛肉面、炒蛋配牛油提子餐包($38)。第一个惊喜系提子餐包好扎实,唔系𠮶啲空气感好重既餐包,仲有好多大大粒提子,好满足!第二个惊喜系沙嗲牛肉既配料有洋葱,所以啲酱食落有少少洋葱既甜,系好特别嘅味道!至于炒蛋就不过不失。饮品就系冻奶茶,茶底同奶味唔算太浓,斋啡比较好饮。临走见到呢度有蛋挞下午茶餐,希望迟啲可以见到常餐系配蛋挞!

沙嗲牛肉面、炒蛋配牛油提子餐包
沙嗲牛肉面、炒蛋配牛油提子餐包